Tärkeää asiaa Jääkiekkoliitolta

Pelisäännöt selväksi kaukalossa ja somessa

Sosiaalisen median kanavat tarjoavat hyvän alustan jakaa jääkiekko-otteluiden huippuhetkiä: esim. videoita hienoista maaleista, torjunnoista ja muista suorituksista.

Viime aikoina on valitettavasti yleistynyt myös korostunut taklausvideoiden jako, jopa sellaisten, joissa vastustaja on loukkaantunut. Esiin on noussut tapauksia, joissa pelaaja on sopinut taklausten kuvaamisesta etukäteen ottelua katsomosta seuraavan kaverin kanssa ja pelaajan tarkoituksena on ollut pelaamisen sijaan vastustajien taklaaminen tai loukkaaminen.

Vaikka fyysinen peli kuuluu jääkiekkoon, vastustajan tahallinen loukkaaminen tai sen yrittäminen ei ole missään olosuhteissa hyväksyttävää. Jääkiekkoliitto onkin saanut huolestuneita yhteydenottoja, joissa toivotaan liiton puuttumista asiaan.

Jääkiekkoliitto toivoo, että seurat ja joukkueet ottavat asian vakavasti. Kannustamme vahvasti pelisääntöjen läpikäyntiin pelaajien ja vanhempien kanssa: minkälaista materiaalia voi jakaa sosiaalisessa mediassa ja minkälaista käytöstä oman seuran pelaajilta ja muilta toimijoilta odotetaan kaukalossa. Erityisesti nuorille kannattaa korostaa myös sitä, ettei toisesta henkilöstä voi julkaista mitä tahansa materiaalia, yksityisyyden suojaa sosiaalisessa mediassa turvataan Suomessa lailla. Kunnioitusta tarvitaan siis myös kaukalon ulkopuolella.

Seuroja ja joukkueita muistutammekin samassa yhteydessä Kunnioita Peliä -ohjelmasta, joka toimii kriteerinä mm. monien tukien saamiselle. Pelkkä banneri seuran nettisivuilla ei riitä, vaan ohjelma edellyttää toimia käytännön seura-arjessa.

Tutustu tarkemmin:

Kunnioita peliä -ohjelma
Sosiaalisen median pelisäännöt joukkueelle